Mastering the Scales and Arpeggios

A complete and practical system for studying the scales and arpeggios from the most elementary steps to the highest attainable degree of velocity and artistic perfection.

~ James Francis Cooke

Toonladders

Als je piano gaat spelen, kan het spelen van toonladders je enorm helpen met de ontwikkeling van je techniek. Hoe meer ‘kilometers’ je maakt, hoe geoefender je vingers worden. Daarnaast is het hebben kennis over de verschillende toonladders onontbeerlijk als je wilt improviseren en het helpt je ook om een duidelijk(er) beeld te krijgen van de muziektheorie en -leer.

Mastering The Scales and ArpeggiosNaast de vele voordelen, zijn er aan het oefenen van toonladders qua technische en muzikale ontwikkeling geen nadelen. Behalve dan natuurlijk dat je het misschien oersaai vindt, om urenlang toonladders en arpeggios (gebroken akkoorden en meerklanken) te oefenen.

In mijn lessen komt het spelen van toonladders uiteraard aan bod, maar ik laat het altijd aan de leerling zelf om er mee verder te gaan. Toonladders kun je prima thuis studeren en met dit boek kun je vele, vele jaren vooruit. Het is een complete methode voor zowel beginners als (ver)gevorderden.

Ik help je heel graag als je het prettig vindt om toonladders te spelen, maar even graag laat ik dat helemaal aan jouw eigen voorkeur over.

Mastering the Scales and Arpeggios

Hieronder kun je het boek downloaden in PDF-formaat. Vind je het leuk om het op te pakken en er mee te beginnen, help ik je graag.

Download het boek hier:

–> Mastering_the_Scales_and_Arpeggios <–

Veel studieplezier!

~ Fred

Auteur: Fred Händl

Pianodocent in Den Haag