Te Koop: Mijn Rönisch Vleugel

In mijn pianolespraktijk heb ik sinds een tijd een hele mooie Rönisch vleugel staan, waar ik dagelijks les op geef. Een toonvast instrumentmet een heel prettige aanslag, waarop ikzelf en mijn leerlingen met veel plezier spelen. Daarnaast heb ik ook talloze opnames gemaakt met deze vleugel.

Omdat ik wellicht over een tijdje naar een andere locatie ga, ben ik op zoek naar een nieuwe eigenaar voor dit mooie instrument. Het is ietwat met tegenzin (omdat ik behoorlijk gehecht ben geraakt aan dit instrument, en omdat ik er vele mooie herinneringen aan heb), maar ik heb dan toch de belissing genomen. Vandaar:

Te koop: mijn mooie Rönisch vleugel uit 1958. Prachtig instrument met een mooie, zachte en warme klank en een heel prettige aanslag.

Diepte van de vleugel is 150 cm (gemeten vanaf de toetsen). De breedte is 146 cm. Het instument is mat-zwart gelakt en ziet er op een aantal kleine gebruikssporen na, prachtig uit.

Belangrijker natuurlijk is het binnenwerk; dat is helemaal in orde. Toetsen liggen op één lijn en de aanslag is over het hele klavier aangenaam en evenwichtig.

De klank van de vleugel is zacht, romantisch en qua volume (ook met het deksel gesloten) is erg mooi en open, ook voor in wat kleinere ruimtes. Perfect voor in de huiskamer.

Compleet met hydroceel-unit (incl. originele vulzak voor het vullen van de buis), digitale hygrometer en König & Meyer pianokruk (ter waarde van 200 euro), en een set caster cups (voor onder de wieltjes). Leuk detail, sleuteltje van het slot zit er ook bij.

De vleugel is uiteraard uitgebreid te bekijken en te bespelen (Stadhouderslaan in Den Haag).

Het instrument staat op de derde verdieping en past niet in de lift. De kosten voor het transport naar beneden (met de hand, via de trap) zitten bij de prijs in (ongeveer 750 euro). Prijs voor vervoer van locatie naar locatie (minus het transport van hier naar beneden, dus) hangt af van waar hij naartoe moet. In overleg komen we hier in wel uit.

Ik wil vooral dat het instrument terecht komt bij een echte liefhebber en de vraagprijs is dan ook een richtprijs. Bij oprechte interesse komen we vast tot een mooie deal.

Bent u wellicht de nieuwe eigenaar van dit mooie instrument? Laat het me weten.

Auteur: Fred Händl

Pianodocent in Den Haag