Over mij

Docent / uitvoerend musicus

Mijn naam is Fred Händl en ik ben in 1972 in Bliesdorf (D) geboren. Ik ben eind jaren ’80 naar Amerika verhuisd en heb daar mijn High School-diploma behaald. In het begin van de jaren ’90 ben ik  jazz en lichte muziek gaan studeren aan het conservatorium in Tilburg. Daarna ben ik de studie Muziek Therapie gaan volgen aan De Kopse Hof in Nijmegen.

Naast lesgeven componeer ik ook muziek voor films en documentaires, speel ik in een aantal bands en ben ik een groot bewonderaar van Frank Zappa. In eigen beheer heb ik sinds 1995 acht CDs uitgegeven, waaronder de meest recente CD de naam ZAPPA heeft. Een verzameling van solo piano-bewerkingen van 16 nummers van Frank Zappa. Daarvoor heb ik een CD uitgebracht, die heet: The Poodle Magic Pig Type (2018) – dat is een CD met composities van Frank Zappa, gearrangeerd en uitgevoerd door mij, in samenwerking met meerdere (buitenlandse) musici. Meer informatie over deze CD vind je op mijn Bandcamp-website.

Ik geef nu ruim 20 jaar piano- en muziekles en vind het erg belangrijk mijn leerlingen plezier in het musiceren mee te geven. Sinds 2015 geef ik les in mijn studio aan de Stadhouderslaan 9 (The Yellow Hippo Studios), een kleine, maar zeer functionele, studio met een mooi uitzicht over het Statenkwartier.

~ Fred